PROJEKTI

RISE MODULE 2 -LEADERSHIP

U saradnji sa kompanijom Roche Srbija, u okviru RISE projekta, zadovoljstvo nam je da objavimo uspešan završetak uvodna dva dana drugog modula koji se bavi liderstvom i kreiranjem lidera u zdravstvu. Održana na Divčibarama, dvodnevna obuka je bila prilika za učesnike da se upoznaju sa osnovnim konceptima stvaranja kulture poverenja, empatije, slušanja i asertivne komunikacije, procesa donošenja odluka i motivacije.

Posebno je bio značajan “Fire Side Chat” koji se održao prvog dana nakon edukacije, gde su učesnici imali privilegiju da čuju stručnjake iz različitih oblasti koji su nesebično podelili svoja iskustva sa mladim lekarima. Među stručnjacima su bili dr Mihailo Ercegovac, neurolog i direktor Urgentnog centra KCS, dr Mihailo Stjepanović, pulmolog i načelnik pulmologije KCS, kao i dr Ana Banko, mikrobiolog i imunolog, docent na Medicinskom fakultetu.

Ovaj modul je samo deo inovativnog projekta koji okuplja najuspešnije mlade profesionalce koji postavljaju temelje budućeg uspešnog zdravstvenog sistema u Srbiji. Radujemo se nastavku ove saradnje i novim dostignućima koje će doneti.

Osvrt na treći dan prvog modula RISE Akademije: Nauka u Fokusu

U saradnji sa kompanijom Roche Serbia, u dinamičnom okruženju Mama Shelter hotela, održan je treći dan prvog modula RISE akademije, posvećenog mladim lekarima i unapređenju zdravstvenog sektora. Ovaj događaj, fokusiran na naučna dostignuća, okupio je stručnjake iz različitih oblasti, deleći svoje bogato iskustvo sa ambicioznim mladim profesionalcima.

Dr Miodrag Stojković, stručnjak iz oblasti genetike, predstavio je fascinantan put od teorijskih osnova do konkretnih primena u realnom svetu. Njegovo predavanje otvorilo je vrata svetu genetike na način koji je bio pristupačan i inspirativan za sve prisutne.

Dr Nataša Milić podelila je svoje stručno znanje o umetnosti pisanja naučnih radova. Njeno predavanje bilo je praktičan vodič za mlade lekare kako da prenesu svoja istraživanja na papir na jasan i efikasan način.

Dr Milica Kontić donela je realnost genomskih podataka u klinički kontekst. Govorila je o trenutnim i potencijalnim primenama genomskih informacija u dijagnostici i lečenju, pružajući uvid u budućnost medicine.

Kroz inspirativnu panel diskusiju, dr Jelena Drulović i dr Tanja Pekmezović, uz podršku Ivana Pavlovića iz kompanije Roche, približile su novitete u domenu Real-World Data (RWD) i Real-World Evidence (RWE), približavajuci učesnicima kako baza podataka postaje ključna za osmišljavanje i vođenje uspešnih studija.

Uz navedene govornike, dr Miroslav Savić, dr Branka Žukić i dr Sofija Glumac dodali su svoj pečat raznolikosti i inovativnosti ovog projekta.

RISE akademija je postala epicentar znanja i inovacija, okupljajući stručnjake i entuzijaste iz oblasti zdravstva. Treći dan prvog modula bio je, ne samo informativan, već i inspirativan, podstičući mlade lekare da tragaju za novim saznanjima i unaprede zdravstveni sektor. Sa nestrpljenjem ocekujemo nastavak ove uzbudljive akademske avanture.

RISE-Revolutionizing Innovative Strategies for Emerging Leaders in Healthcare

U saradnji sa kompanijom Roche Srbija pokrenuli smo inovativni projekat edukacije mladih lekara sa akcentom na unapređenje njihovih kompetencija u domenu nauke, liderstva i digitalnih komunikacija i alata.

Program će trajati 18 meseci, a tokom vikenda 2. i 3. septembra, održan je prvi kurikulum RISE akademije, koji je okupio mlade lekare iz Srbije i Crne Gore, prvu generaciju RISE programa.

Tokom prvog dana kolege su imale priliku da prisustvuju inspirativnom predavanju. Miroslav Živković, ispred Franklin Covey Serbia je lekare podstakao da prepoznaju važnost promene i prihvatanja izazova koje promena donosi u cilju ličnog napretka, a tokom drugog dana učesnici su se sreli sa istaknutim profesorima – Natašom Milić, Bojanom Zarićem, Sinišom Radulovićem, Lazarom Popovićem i Darkom Antićem koji su im predstavili značaj kliničkih istraživanja, važnost etičkog koncepta, kao i važnost statističkih okvira.

U divnom ambijentu Divčibara razmenjivali smo znanje i postavili temelje jednog uspešnog projekta.

 

AgroBusiness School

Globalni lider u poljoprivredi Al Dahra Srbija je pokrenuo obrazovni program AgroBusiness School, sa ciljem da pospeši zapošljavanje mladih u ovom sektoru i pruži im priliku za sticanje i usavršavanje različitih profesionalnih veština. Projekat je namenjen studentima završnih i master studija Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, kombinuje teorijske module i plaćenu praktičnu nastavu, uz mogućnost zaposlenja po završetku programa.

Methodes FranklinCovey je ekskluzivni partner na ovom projektu gde zajedno sa Al Dahra Srbija, unapređujući znanja i veštine budućih eksperata u poljorpivredi, kreiramo generacije koje će implementirajući nove tehnologije, u godinama koje dolaze, voditi razvoj ovog sektora.

Više o projektu saznajte na: National Geographic i Nedeljnik.

PODRŠKA IZGRADNJI KAPACITETA ZDRAVSTVENIH USTANOVA

Koristeći znanja i široke mogućnosti iz našeg portfolia konsultanskih usluga, ustanovili smo praksu razvoja projekata u saradnji sa domaćim i stranim partnerima i ekspertskim grupama.

Projekte sprovodimo kako na nivou Srbije, tako i regiona u saradnji sa našim kolagama iz zemalja Zapadnog Balkana.

Tokom 2021. smo realizovali projekat u saradnji sa Svetskom Bankom, Ministarstvom zdravlja i Komorom zdravstvenih ustanova Srbije kroz Drugi projekat razvoja zdravstva Republike Srbije.

Ova aktivnost je visoko ocenjena od strane svih učesnika, a više informacija možete dobiti na web adresi methodes.co.rs

U tekućoj i narednim godinama ostajemo fokusirani i posvećeni projektima u oblasti zdravstvene zaštite i zdravstvenog menadžmenta kroz inovativne pristupe kreiranja aktivnosti.

OBRAZOVANJE MLADIH

7 navika uspešnih ljudi jeste prilika da svi pojedinačno steknemo sliku, možda i nove navike kako bi koristeći dokazana iskustva kroz modele koje jačaju liderske kapacitete kroz treninge za decu, učenike i studente, naši programi razvijaju kulturu visokog poverenja, proaktivnosti, sposobnosti građenja efektivnih odnosa, empatije i kreiranja sopstvene vizije i ciljeva.

Ovi programi donose lekcije koje svakom mladom čoveku postavljaju osnovu za uspeh i sreću i  dopunjuju formalno obrazovanje razvojem karaktera.

Ovu vrstu projekata sprovodimo zajedno sa našim klijentima iz privrede, kao i drugim organizacijama i pojedincima koji kroz društveno-odgovorno poslovanje imaju za cilj stvaranje boljeg društva sa pojedincima koji postaju svesni da je rad na sebi i konstatno unapređenje jedini način za stvaranje boljeg i humanijeg sveta.

Zakažite razgovor sa nama

Kontakt

Copyright © 2023. All rights reserved.