OTKRIJTE ZAŠTO

“Suština inovacija je da vidimo promenu kao priliku, a ne kao pretnju.”

KLJUČ USPEŠNIH INOVACIJA

IZAZOVI S KOJIMA SE SUSREĆEMO

Da li je inovacija sama po sebi danas nešto što je apsolutno neophodno ili promašaj? Definitvno je nešto što je neophodno ukoliko želimo da razumemo ZAŠTO klijenti prave izbore koje prave.

INOVACIJE – KLJUČ USPEHA

Više od prostog stvaranja kreativnih ideja, uspešno inoviranje zahteva od nas da ponudimo rešenja koje će klijenti voljno – čak i s nestrpljenjem rado prihvatiti. Iako ovo možda naizgled nije dobra ideja, iznenađujuće visoka stopa neuspeha inovacija ukazuje na to da većina ljudi to zapravo ne radi na pravi način.

Najnovije rešenje kompanije FranklinCovey „FindOutWHY: The Key to Successful Innovation“, pomaže liderima na svim nivoima da razumeju ZAŠTO klijenti donose odluke koje donose i kada tako shvatite klijente, možete unaprediti vaš inovacijski uspeh od slučajnog do vrlo predvidivog.

PRAKTIČNA TEORIJA

„Find Out WHY: The Key to Successful Innovation“ se zasniva na 25 godina istraživanja i prakse Claitona M. Christensena, Harvard Business School profesora i jednog od najuticajnijih svetskih poslovnih lidera i Bob Moesta, tvorca preko 3.000 uspešnih inovacija. Oni su zaključili da kada zaista saznamo šta klijenti pokušavaju da postignu u datim okolnostima, inovacije mogu biti daleko uspešnije.

„Otkriti ZAŠTO“ je osnovno rešenje za sve koji su uključeni u inovacije i sve koji rade sa klijentima – internim ili eksternim. Program pokriva mentalne postavke (mindset), skupove veština i skupove alata (tool & skill) kako bi jasno razumeli iskustva koja naši klijenti imaju pri odabiru i korišćenju proizvoda i usluga, a zatim to znanje iskoristili za pokretanje uspešne inovacije.

1

2

3

RAZMIŠLJAJTE DRUGAČIJE

Prepoznajte uticaj toga da razumete ZAŠTO klijenti donose odluke koje donose

PRONAĐITE KRITIČNE MOMENTE

Posmatrajte klijente dok koriste vaš proizvod/uslugu i fokusirajte se na situacije kada nisu zadovoljni i ZAŠTO

ČUJTE I ONO ŠTO KLIJENTI NE KAŽU

Konstantno razgovarajte sa klijentima da otkrijete ZAŠTO i KAKO donose odluke o odabiru konkretne usluge/proizvoda

4

5

DEFINIŠIMO POSLOVE KOJE JE POTREBNO URADITI

Napravite koncizan skup aktivnosti koje je potrebno preduzeti

DIZAJNIRAJTE ZA NAPREDAK

Generišite mogućnosti za inovacije koji će zadovoljiti ono što smo definisali kao važno za klijenta

Zakažite razgovor sa nama

Kontakt

Copyright © 2023. All rights reserved.